Cumartesi, Aralık 21, 2024
Google search engine
Ana SayfaHaberleşmeYAPISAL KABLOLAMA ÇÖZÜMLERİ

YAPISAL KABLOLAMA ÇÖZÜMLERİ

 

Ağ sistemlerinin kesintisiz sağlanması ve problemlerin daha hızlı çözülmesi için yapısal kablolam  a doğru planlanmalı ve plana göre uygulanmalıdır. Yapısal kablolama ağ sistemlerinde uzun süreli olarak kullanılan sistem elemanıdır. Kullanılan veri kablolarından mimarisine kadar pek çok değişken mevcuttur. İhtiyaçlara uygun ve doğru malzemeler ile kurulan sistemlerin gelişen ihtiyaçlara da cevap verebilecek şekilde planlanması gerekmektedir. Doğru tasarım ve uygulama ile yıllarca kullanılacak kablolama sistemleri ve genişlemelere uygun altyapı çözümleri sunuyoruz. Kullanılan kablo çeşitleri listelenmiştir.

Coaxial (eş eksenli) Kablolar

Dielektrik izolatör ve iki dış kaplamadan oluşan içerisinden bakır tel bulunan 600 Mbps kadar sayısal veri taşıyabilen genellikle televizyon ve radyo antenlerinden alınan bilginin taşınması için kullanılan iletim aracıdır. Kullanıldığı alanda yeterli kapasiteye sahip olduğu için günümüzde hala kullanılmaktadır.

Sarılı Çift Kablolar

Ses ve veri iletimi için kullanılan, 100 metreye kadar sinyal kaybı olmadan iletim sağlayabilen birbirlerine eş sarılı bakır tel ile iletim yapılmasını sağlayan kablolama sistemidir. Üç türü mevcuttur. Ucuz olması ve geliştirilmesine devam edildiği için hala kullanılmaktadır.

UTP (Unshielded Twisted Pair) Kablo

Sağladığı bant genişliğine göre 9 çeşit olan korumasız sarılı kablolardır. 4 Mbps ile 500 MHZ arasında değişen iletim hızları mevcuttur. Günümüzde en yaygın kullanılan veri kablolama türüdür. Cat-6 standartlarındaki çeşidini müşterilerimize sunmaktayız.

FTP (Foiled Twisted Pair)

UTP ile aynı özelliklere sahip olan kablolara ek olarak dış katmanın içerisine topraklamanın sağlanması için alüminyum folyo ile kaplanmıştır.

STP(Shielded twisted pair)

Korumalı sarılı kablolarda ikili olarak sarılı olan tel çiftleri coaxiel kabloda olduğu gibi metal bir zırh ile kaplıdır. Bu zırh manyetik ortam oluşmasını engellemektedir. Fakat bu, maliyetinin UTP kablolardan daha fazla olmasına neden olmaktadır. Cat-7 standartlarındaki çeşidini müşterilerimize sunmaktayız.

Fiber Kablolama

Etrafında bir kaç kat koruyucu madde bulunan, ışık iletimini gerçekleştiren cam liflerden meydana gelen bu kablo, uzun mesafelerde büyük miktarda veri taşıyabilir. Bilgi taşıma kapasitesi yüksek olan bu kablolama, veri ve ses iletiminde idealdir. Gigabit Ethernet ve 10 Gigabit Ethernet Backbone teknolojileri dahil yüksek hızlı fiber sistemler için uygundur.

Kullanılan kablolar mimariye göre zemin altı, kanal içi, sıva altı vb. şekilde tasarlanabilir. Oluşturulan kablolamanın sonlandırılması için gerekli olan kabin düzenlemesi ve sistem odalarının tasarımı da önemlidir.

Kabin Düzenleme

Kabinlerdeki veri ve enerji hatları kurulumunda gerekli bağlantı standartlarıyla sağlam ve güvenli sistemler kuruyoruz.

Sistem Odası Kurulumu

Ağ donanımlarınızın verimli ve güvenli bir şekilde çalışması için sistem odanızın yangına dayanıklı – sıvı sızdırmaz duvarlarla çevrilmesi, alarm ve bunlar gibi pek çok önlemi sizin için biz alıyoruz.

Yapısal kablolamanın avantajları

– Yapısal Kablolama üzerinden kaynaklanabilecek arızalar kısa sürede tespit edilip giderilebilir.
– Gelişen ağ ihtiyaçlarına hızlı cevap verebilir.
– Oluşturulan sistem ile ses ve veri iletişim maliyetleri azaltılabilir.

Çok yönlü kullanıma izin verdiği için ihtiyaç duyulan intranet, video konferans, IP Telefonu vb. uygulamaları destekler. Bilgisayar, yazıcı, güvenlik kamerası vb. aktif sistemler aynı kablolama üzerinde çalışabilmektedir.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments